Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2012 18:28 - Вкусен тутманик Бабина рецепта
Автор: hanibg Категория: Рецепти   
Прочетен: 24610 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ТУТМАНИК

ПРОДУКТИ

1 ч. чаша прясно мляко
1/2 кофичка кисело мляко 2%
3 яйца едниния жълтък се оставя за намазване
1 пакетче суха мая или половин пакет жива мая
1 к. чаша олио
 сол захар
1 кг. брашно
300 - 400 гр. сирене
125 гр. масло

Приготвяне
 От 780 -800 гр. от пресятото брашно се прави кладенче и стои така.
В това време маята се слага в чашата прясно мляко, леко затоплено.  Прибавят се 1 лъжичка захар и 2-3 лъжички брашно
да стане като рядка каша. Това стои на топло 10- 15 минути докато шупне.
 Докато маята шупва, в кладенчето слагаме 1 лъжичка сол ( Колкото солта толкова и захарта ), яйцата, олиото и киселото мляко.
Всичко това започва да се бърка. Когато маята шупне се изсипва при останалите продукти в купата. Става лепкаво тесто и се меси.
 Трябва да се меси дълго време. Ако имате машина можете да оставите тя да свърши това вместо вас. Аз лично го правя.
Тестото не бива да поема повече от 1 кг. брашно.

След като се измеси хубаво се оставя да втаса във фурната на 50 Градуса около 30-40 минути.
Трябва да увеличи 2-3 пъти обема си.
Като втаса хубаво се намазва с олио и се размесва още веднъж.
След което се дели на топки. Всяка топка се разточва като дълъг
правоъгълник съси се със сирене и се маже със масло, след което се навива
на руло и се подрежда в тавата.  след като се подредят рулцата, готовия тутманик се оставя да втаса още веднъж. После се пече около 10 - 15 минути на 200 градуса намазва се с жълтъка от горе.
Аз лично го поръсвам и със сусам.
Добър Апетит

image






Тагове:   рецепти,   тутманик,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hanibg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 123865
Постинги: 13
Коментари: 40
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930